Vrste plastenika

U poslednjih dvadesetak godina sve veće je interesovanje poljoprivrednih proizvođača za proizvodnju povrtarskih, neretko i voćarskih kultura u zatvorenom prostoru - plasteniku, odnosno stakleniku. Takođe, praktičnu primenu našli su montažni plastenici kao magacinski prostori za skladištenje robe, objekti za gajenje jagodičastog voća, uzgajanje šampinjona i sve intenzivniju proizvodnju cveća.

Plastenici za proizvodnju povrća

Plastenike za proizvodnju povrtarskih kultura, sve popularniji vid proizvodnje kod nas i u svetu, izrađujemo u dve varijante: hobi i profesionalni plastenici.

Plastenici za cvećarstvo

Plastenici za cvećarstvo odlikuju se lakom montažom, visokim kvalitetom materijala i postupka izrade sa dugim vekom trajanja.

Plastenici za proizvodnju jagoda

Plastenici za proizvodnju jagoda duži niz godina predstavljaju jedan od najinteresantnijih vidova proizvodnje jagodičastog voća. Razlog tome leži u činjenici da mikroklimatski uslovi u plasteniku omogućavaju gajenim kulturama da tokom proizvodnje, duži vremenski period, ostanu zdrave, što im omogućava visoke prinose.

Plastenici za magacine i skladištenje robe

Plastenici za magacine i skladištenje robe omogućavaju da uz minimalna ulaganja korisnik dobije kvalitetne i postojane magacinske prostore koje krasi dugotrajnost i vrlo laka i jednostavna transportabilnost.

Plastenici za proizvodnju šampinjona

Plastenici za proizvodnju šampinjona pokazali su globalnom tržištu, uvek željnom novina u svakom vidu proizvodnje, da je ovakvog način proizvodnje, pre svega, ekonomičan, što umnogome olakšava svakodnevne aktivnosti proizvođača.